top of page

Hoe lang zijn jullie al op wereldreis ? 

Veel families met kinderen  willen weten:

Wij zijn met onze wereldreis begonnen op 1 augustus 2019. In 2018 hebben we een lange vakantie met dit voertuig gemaakt om te kijken of het net zo leuk zou zijn als we gehoopt hadden. Het is dus leuker !

Hoe rijd zo'n grote wagen nu

Veel jonge mannen willen weten

Hoewel we 6 wielen hebben in plaats van normaal 4, rijdt de Mankat eigenlijk als een grote auto. Het is leuk om bochten te maken, omdat de sturende wielen achter de zitplaatsen in de cabine zitten. Je zwaait dus een soort van over de weg, als je scherpe bochten maakt. Els vindt wel eens dat we zowat over de greppel heen hangen voordat ik instuur, maar dat is natuurlijk maar schijn!

Geven jullie de kinderen zelf les ?

Veel moeders willen weten

We leren de kinderen onderweg veel dingen die je zoal tegenkomt als we reizen. We hebben ook goede contacten met de oude school van de kinderen, er zijn wat juffen en meesters onder onze vrienden, en er zijn natuurlijk ook andere ouders onderweg die ook aan hun kinderen lesgeven. en zo wisselen we wel eens uit en leer je elke dag iets nieuws

Wat verbruikt jullie campertruck aan brandstof

veel tankstationhouders willen weten

Het verbruik van de wagen valt ons best wel mee. We rijden ongeveer 3 kilometer met 1 liter diesel. Dat is voor een normale auto natuurlijk erg veel, maar voor een vrachtauto valt het best wel heel erg mee. We rekenen dan natuurlijk wel erop dat het wat normale wegen zijn, in de woestijn verbruiken we iets meer

Kunnen jullie overal wel komen

veel dorpsbewoners willen weten

We hebben op reis opvallend weinig plekken gehad waar we echt niet konden komen, omdat onze auto te groot of te zwaar was. Vaak navigeren we om kleine dorpjes heen, we gebruiken Sygic trucknavigatie waarin we onze lengte, hoogte, breedte en gewicht hebben gezet, en komen eigenlijk altijd wel waar we willen wezen. 

bottom of page